Drómi, Tritla, Jag & C:O

Alla inlägg under februari 2011

Av Chrissie - 21 februari 2011 20:26

Det där vita möglet har fallit hela dagen, om än i hyfsat så mängder.

Sjuklingen har varit krasslig hela dagen, men är alldeles nytempad och visar att febern är borta nu!!! Men han får ta det lugnt lite till och jag måste ju få honom att börja äta igen, även om en matsked ost/skinkpaj faktiskt slank ner....om än inte i en glupsk hastighet. Nu väntar jag bara ivrigt på den beställda vinteroverallen till vovven, så han inte ska frysa mer!:-)


  

(blev nog lite kallt med -17 och 6mm päls...)


Tritla, min lilla svarta STAR!!!!   Hon var så duktig idag!!!! Måste ha hjälpt att bli lite arg på henne, för nu lyssnar hon - och då är jag ju naturligtvis snäll tillbaka:-) Dessutom var jag så snäll att hon fick ha finfleecetäcket på sig efter ridningen:-) Fintäcket har jag fått av G!!!  :-)))))

  


Gav lillskiten lite egentid idag när gamlingen fick vila sig i sängen. Vi var ut och tränade en hel del. Har påbörjat träning med att lära sig backa. Inte det lättaste och det var ju första gången idag. Men vi ska nog kunna lära oss det också.


Har precis tryckt i mig en semla nu och sitter som en jäst filbunke i soffan och hänger. Gott var det ialla fall!

//


Av Chrissie - 20 februari 2011 18:34

Solar, månar, blå himmel och en jäkla massa minusgrader. Men trots det, så tog Hanna och jag en sväng barbackaridning med Tritla och Skrauti på förmiddagen. Skönt att rensa skallen och få i sig lite friskluft!

Blev lite vovvebus med Bangsi och grannen´s Leonberger också. Lilla Bangsi hängde inte med när hon for fram i snön....Lite väl djupt.

Neo stackarn är sjuk! Tyckte han var lite hängig igårkväll och ville absolut inte äta sin mat, vilket han har varit superduktig på länge nu. Idag har han bara legat för sig själv och inte alls varit "på", på promenaderna och har ratat all form utav godis. Han är lite vinglig och slemhinnorna är kritvita....så jag tog tempen, som visade sig stå på 40,6 grader. Så inte konstigt att gammelälsklingen mår pyton. Jag "hoppas" att det är någon förkylningsinfektion...och inte allvarligare, men visst blir man lite ledsen och orolig. Han har druckit lite vatten ialla fall och det är jag överlycklig för.


På eftermiddagen fick vi lite snabbvisit av fam. Gez..... Fick ett presentkort på inredningsbutik (STORT TACK!) och deras son en prenumeration på en cykeltidning. Ja, jag har ju blivit gammal och sonen fyllt 12:-) Tror hela familjen såg ut som en Pjakkur när de åkte härifrån, då missen tappar liiiiiiiiiiiite hår just nu. *suck*

Sambon är sådär halvlycklig (not!) över det, då jag lovade friskt att han inte skulle håra, när jag fick privilegiet att skaffa misse.......*fnissar*


Sen...blev det en barbackatur på Herr Röd innan det blev mörkt. Blev inga större krav ställda med tanke på kylan, men röra lite på fläsket är ju aldrig fel.


//



Av Chrissie - 19 februari 2011 18:13

Tycker att det är lite för kallt för min smak, om än knottfritt:-) Fick bli en liten tur till Granngården och en ny vattentunna idag. Passade också på att fylla upp förrådet med mat för de små liven - småfåglarna.


Mensvärk så det står härliga till, men vad kunde vara bättre än att R-M och Ludde kom förbi, så det blev en hyfsad promenad med alla lurviga. Ludde ska få bada idag, eftersom vi håller tummar och tår för Ludde och Safir, som ska ställas ut imorgon.


Bästa svärföräldrarna skickade med sambons syster en stor form med symöteslåda, så det ska vi äta ikväll!! *Mums* Och pållarna har fått en ny bal i hagen, så nu kommer ingen utav oss att svälta:-)


Var ju fullmåne natten som var, får se om det blir nästan lika ljust och kyligt inatt, med rejält knastrande under fötterna i snön.


Kurar ihop mig under filten framför braskaminen igen och bannar kissen som inte behagar värma min ömmande mage för tillfället;-P//

Av Chrissie - 19 februari 2011 01:22

BrrrrRrrRRRRrrr!!! Nu är det kallt! Tror inte det var så snällt att klippa ner Neo idag, men det var verkligen välbehövligt! Ingen ska någonsin kunna säga att jag vansköter mina vovvar, så därför var det dags. Täcke på!!!! Varit på 40-års kalas i Skattlösberg och självklart blev det lite Dan Andersson-visor:-) fyllde nyss vatten åt pållarna och ja......typiskt.....vattentunnan tyckte nog också att det var kallt - och sprack! Har en mindre som fick agera reserv, men blir en tripp till Granngården imorgon! Tränade vovvar på eftermiddagen! Ludde och Bangsi var superduktiga!!!!!! R-M hade hittat en kanonbana, som dessutom var en officiell bana! :-)Svamlat nog! Nanna kudde nu! Raggsockor på!!//

Av Chrissie - 17 februari 2011 18:29

Två toppendagar på plats i U-a!! Hann nog med hela konceptet - jobba, träffa kära delägare och goa kollegor, samt äta sushi OCH tårta! :-)


Hann med att rida både D och T när jag kom hem, och på ena svängen fick vovvarna följa med. Och goset med misse är avklarat! Nu är det bara jag som är d ö d s h u n g r i g, då jag kom på att jag endast levt på en tårtbit idag.

Sitter och väntar på att middagen ska serveras - sambon kockar i köket, till sällskap av "Pelle".


*** Home Sweet Home ***



Av Chrissie - 15 februari 2011 17:13

Tog det lite bananas på förmiddagen, men sen slog abstinensen till och jag var bara tvungen att trotsa kylan och bege mig ut på hästryggen. Idag var det Fröken Svart som fick sällskap av vovvarna:-)


  


Idag är första gången jag blev riktigt förb*** på fröken. Tror hon har utnyttjat min "godhet" rätt länge nu. Kändes dock jag som fick visa var det blå skåpet ska stå, och kors i taket. Tanten töltade på som aldrig förr - ända tills JAG bad henne sakta av!! Får väl se om det var en engångsföreteelse, men jäkligt kul kändes det ialla fall, även om det inte kändes helt ok att bli sådär arg.

Min röde springare var en stjärna som vanligt!!! Blir lika glad varje gång vi är ute och jag märker att han bara blir bättre och bättre!!!! <3


Ska ta och göra Pelle Moberg lite sällskap vid spisen nu och sen packa min lilla svarta för ett och ett halvt dygn i U-a!  :-))))))

//



Ps! Till Sonja, A-K och alla andra som tycker tisdag är en meningslös dag....Det är ju House på tisdagar, då k a n den ju inte vara vara helt meningslös, eller?

:-)

Av Chrissie - 14 februari 2011 18:15

Stod och hängde tvätt när det knackade lite försiktigt på dörren, och gissa vem/vilka som stod där??!!

LUDDE OCH HUSSE!!!!!!!

Blev en härlig promenad med massa stoj och bus!!! Tror Ludde´s matte blir lite avis faktiskt:-)  Mina två lurviga ligger fortfarande utslagna:-)


  

Vi är såååååå duktiga på att visa våra fina tänder!!:-)



   



                       

Av Chrissie - 14 februari 2011 16:45

Hovslagaren ringde imorse och frågade hur kallt vi hade det här. Jag berättade att jag fixat iordning med uppställning i garaget och värmefläkten på, så då ville han komma:-) Men han ville att hästarna skulle vara lite upptinade om fossingarna, så då skulle jag stalla in Drómi och Skrauti och så fick han börja med Tritla. Ja, det är ju säkert 50 meter mellan hagen och stallet......Tog grabbarna och gick ner mot stallet när jag hör ett "Fjooooiiing" (onomatopoetiskt ljud, ni vet). Jodå, se där kommer svarta blixten farande i full karriär! "Fjonget" var tråden/grindfjädern som for all världens väg. Sen sprang Tritla fram och tillbaka och runt huset några varv innan jag fick tag på henne. Ett och annat inte så vackert smeknamn fick hon!!!

Hur som helst - nu är de alla fina om fossingarna. Och det funkade KANON att ha dem i garaget under skoningen. Hovis blev t o m svettig därinne:-D


  

Min stjärna står alltid som ett ljus!!!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15
16
17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards