Drómi, Tritla, Jag & C:O

Alla inlägg under april 2010

Av Chrissie - 14 april 2010 17:11

Har varit ute och ridit...i T-SHIRT!!!!! T-shirt, fortfarande snö i skogen, mygg och bin OCH Tussilago.

Är verkligen inte vanligt med en sådan vår, där man har lite av allt. Antagligen jättevanligt i Norrland, men känns otroligt exotiskt för mig.

Tritla hade en tappsko, men då jag har världens bästa hovslagare, så var han här på 20 minuter och slog på den igen!:-)

Kände riktigt hur hästarna njöt av att få ridas i skogen, för första gången på säkert 4 månader!


Har inhandlat årets första Penseér också. Ska snart stoppa ner dem i krukor. SEN kan den där jäkla snön få falla. Har ju hört att vi kan få lite utav den varan under hela helgen. Nåja, nu finns det ialla fall hopp om livet igen.


Tar mitt glas vin och fortsätter njuta ute på altanen.


                      


  

Av Chrissie - 14 april 2010 10:06

Idag SKA jag njuta av solen. Har hört att vädret ska bli sämre och då blir det dags att ta itu med en STOR hög bokföring. Men än skjuter jag det framför mig alltså.

Ska iväg på sjukgymnastik, sen blir det ridning och ännu mer ridning!!


Igår var det en bra dag på jobbet! Förmiddagen rätt lugn, men full rusch hela eftermiddagen och kvällen. Man blir lite småseg och trött i bilen på hemvägen. Speciellt som det fortfarande är mörkt sista timmen i bilen. Tur att man kan poppa hög musik och sjunga med - utan att någon behöver lyssna och lida ;-D


  

Drómi under sin korkek. Nu är det förvisso en tall, jag vet. Men i Drómi´s och min värld så ÄR det en korkek:-)


    

Vovvarnas morgonpromenad!


Om man skulle ta göra sig i ordning då kanske.....


//

Av Chrissie - 12 april 2010 20:31

Vissa dagar blir bara inte alls som man tänkt sig. Idag var en sådan dag. Blev inte ett jota gjort, förutom att Bangsi nästan lärt sig att rulla runt. Först måste man skälla 2000 gånger och gärna bita i tröjärmen. Men sen går det;-)


Idag är det PRECIS 1 år sedan Tritla blev min och flyttade hit!!!:-)

  

(Bild lånad från R-M. G. och Ludde)


Har inte ångrat mig en sekund, även fast hon är ett sto;-) Rastlös och hopphäst. Men hon har en otrolig personlighet och otroligt lyhörd....oftast på hennes vilkor. Raka motsatsen till Drómi, som är Ferdinand himself. Är väldigt glad att ha 2 hästar som är så olika. Betyder att man aldrig blir less eller har en tråkig stund!



Kvällen har ialla fall spenderats med att bada Bangsi...4 (!!!!!!!!) gånger, i YES diskmedel. Husse var ju så snäll och tog hundarna på långpromenad när han kom hem från jobbet....och gick någonstans där det fanns massa motorolja. Gissa var den motoroljan hamnade?!  Bangsi är n ä s t a n oljefri, men lukten blir vi nog inte av med i första taget. Luktar som en bilverkstad inomhus:-/ Vet inte om det är vovve eller husse jag ska vara mest besviken på;-D


Nu är det "soffsunk" och väntan på Boston Tea Party!! Bättre TV program finns inte:-)

//



Av Chrissie - 11 april 2010 21:30

Började dagen med promenad med vovvarna. Ludde och hans husse & matte kom hit och vi gick en rätt skaplig promenad genom skog, snö och gegga! Ludde fick också hälsa på hästarna och äta lite hästbajs;-) Superskoj!!!!

Tyvärr fick jag inga bra foton överhuvudtaget, men jättefina bilder finns att skåda på Luddes alldeles egna blogg!

Tack Ludde med familj för grisöronen! Nu ligger vovvarna och smaskar och är mycket glada över sina presenter. Bangsi och hans juvelsyskon fyller 9 månader idag! Grattis till allihopa!!


Sen åkte de enklare trädgårdsmöblerna fram och det blev brunch utomhus i strålande solsken. Underbart! Har pysslat och donat en del utomhus och på eftermiddagen hade jag lite klippningar inbokade.


Hade tänkt att rida, men då hästarna har hosta som eskalerat lite sista tiden, så har jag varit orolig och hoppade över ridning idag. Ringde vår suveräna veterinär (TACK A!!!!), så nu är jag lugnare igen. Hästarna har ju inget nosflöde, ansträngd andning, feber eller andra besvär. Så troligtvis är det höet som kan vara boven i dramat..Eller kombon fri tillgång/höet.

Har nu en plan för att se om hostan avtar!:-) Och SÅÅÅ mycket hostar de inte!


Hundarna har legat ute i trädgården nästan hela dagen, tvätten har hängt ute på tork och ytterdörren kunnat stå öppen. Nu är det vår på riktigt!:-) Även om det bli bakslag, så vet man att våren är här ändå.


Söndagspizzan är intagen och nu är det äntligen kväller i vårt hus!


Om allting går vägen och ingen överklagar kunggörelsen, så får jag mitt NYA efternamn om 1-2 veckor!!!!!:-)))))


//

Av Chrissie - 10 april 2010 21:23

Först måste jag skriva att middagen blev precis så god som jag hade hoppats på. Blev till och med lite marulk över och hundarna ratade det inte:-)


Stod ute en stund på altanen på baksidan och pratade med M som var ute med en av sina Leonberger. V I P S så hade Bangsi hoppat över det staketet också!!! Herregud,vad har jag gjort för att förtjäna hopphäst och hopphund??:-)

Får väl bli hjorthägn runt tomten också. Suck! Kanske Tritla och Bangsi skulle bo tillsammans, så kan Drómi och Neo - coola lugna killarna vara tillsammans?!


Så här ser det ut när det är vovvarna bakom tangenterna:-) Eller rättare sagt, så här ser det ut när matte vill ha lite tid framför datorn.


  


Av Chrissie - 10 april 2010 17:44

För att få lite tid för ridning och hundbus imorgon, så stack vi iväg och hämtade hö idag! Skönt att ha det gjort!:-)

På hemvägen ifrån uställningen så såg jag "feskarbilen" och vände...och tänk....DE HADE MARULK!! Färsk!!!:-) Så idag så blir det delikatessmiddag med grillad marulk, basilikasås och tomat/fetaostsallad!! Saftas i munnen bara jag skriver ner det;-)



Lite generad att jag i ivern i förra inlägget "glömde" att gratulera Anette/Safir och Marianne/Jaspis till fina placeringar och rosetter:-)

 

GRATTIS GRATTIS!!!

Tack för idag!

 

Av Chrissie - 10 april 2010 12:44

Bangsi´s kritik:

"Tillräckligt huvud, behöver lite mer haka. Bra vinklar runt om. Kort bröstkorg och bra päls, normalt för åldern. Rör sig som en tonåring."


Inte lätt att ta gruppfoto, men vi hade lovat "farmor" ett, så det vara bara att försöka fösa ihop flocken:-)

            

Fr.v Ludde, Bangsi, Safir, Ammi, Jaspis  


Av Chrissie - 9 april 2010 20:15

Började morgonen med att fodra hästarna inne. Sen ut med vovvar på promenad och en snabbfrukost. Lastade pållar och åkte iväg med H till ridhus och träning. Så himla kul...och jobbigt. Vet inte om det var jobbigast för hästar eller ryttare?! Efter ridpasset släppte vi de svettiga tu i ridhuset och de fick springa runt lite själva och rulla sig. O så fina och rena de var efteråt.

Hem och städa ur trailer, mocka och fylla hö. Ut med vovvar på långpromenad och sen storsanering i hemmet.

Var tvungen att ta en liten powernap och när jag vaknade hade husse i huset kommit hem och tappat upp ett väldoftande bad, tänt ljus och hällt upp en kall öl till mig. Hur mysigt som helst!

Nu är jag ren och lillskiten likaså, som fick sig ett bad efter mig.

Sambon står i köket och kockar, så snart är en sen middag serverad!

Luktar gott!!

Underbart att få känna sig lite bortskämd! :-)

Har värk i varenda beståendsdel i kroppen, men det är det värt! En helt underbar dag, helt enkelt!

Imorgon utställning med lillskiten!:-)


      

Säger man inte att en beardis är en hund med fart i??!! :-) Storebror ville ju naturligtvis vara med på bild också.


Efter vi hade badat och det var dags för torkning, lade han sig på sida och nästan somnade i väntan på frottering. Bästaste juvelen;-)


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards