Drómi, Tritla, Jag & C:O

Alla inlägg under februari 2010

Av Chrissie - 21 februari 2010 09:15

Finns inte längre ord! Totalt uppgiven!!

Och det ännu mer tragiska är, att SMHI bara lovar mer och mer och mer och mer och mer snö!! När ska detta helvete ta slut??!!


Så här ser det ut när man skottat sig så dörren går att öppna.


  


Hittade inte hästarnas 90 liters vattentunna imorse, så jag skulle känna efter lite med foten, eftersom jag vet var den ska stå. MMMmm, jo säkert. Vad jag inte visste var att jag stod PÅ den, så vips så brast isen och där stod jag med två snöiga kängor i 90 liter vatten och - 17 grader ute + en satans nordanvind.

Ett och annat fult ord kom ur min mun.




Av Chrissie - 20 februari 2010 20:07


  


Tror faktiskt att mina hästar lider nu! De tar inte ett steg i onödan. Nu gick det bra att hämta Drómi i hagen, men det var ju för att jag fick gå före och "spåra" åt honom. Finns ju inte direkt några ställen att rida på längre, utan det får bli fram och tillbaka på vägen. Suck!! Vår tack! Vårflod? Ja, tack. Lera? Jajemennsann. Ge mig vad som helst, bara jag slipper mer snö!

Bangsi tog ett skutt ut i snön...och drunknade. Efter mycket kravlande tittade han upp och undrade nog vad sjutton som hände och vem som släckte lampan.

Tänker på alla vilda djur i skogen. Attans vad jobbigt de måste ha det! Tur att svärfar förbarmar sig och nästan ruinerar sig på att göda vilda djuren.

//

Av Chrissie - 20 februari 2010 20:04

                


Nya frisyren från båda sidor.  Nöjd med frisyren. Övriga utseendet kan man ju inte göra så mycket åt:-P

Ska nu bara fundera på vad jag ska göra för roligt med färg i barret.

Av Chrissie - 20 februari 2010 15:09

Skulle ju åkt på Eddas ridhustävling idag, men vädrets makter satte käppar i hjulen. Min bil, trots att den får dra transporten är ganska lätt och far hit och dit när det blåser. Dessutom är transportåkande inte Tritlas favoritsyssla, så bege sig ut i snöstorm kändes inte som ett alternativ. Tyvärr!!:-(


I rena tristessen och besvikelsen, så plockade jag fram klippsakerna och spenderade förmiddagen med att klippa av mig håret!:-) Blev nöjd - som vanligt när jag klipper det själv!:-))) Då får man det ju som man vill ha det!;-)


Även om jag är superless på vinter, snö och kyla, så finns det nån form av charm med snöstorm. Tänker mest på när man var barn. Då visste man att man fick vara hemma och föräldrarna skulle inte ut och slita och slänga. Man var ute och blev rosig om kinderna och grävde grottor i snödrivorna. När man varit ute en hel dag, serverades det varm choklad och limpsmörgås när man kom in.


Annars så kom jag mest att tänka på en dokumentär jag såg på TV för ett tag sedan. Hästmannen hette programmet. www.hastmannen.com. Kändes lite som honom idag när jag slet med att få in ved och fixa hästar och stall i snöstorm.


//



Av Chrissie - 19 februari 2010 20:49

Har absolut inget kul eller positivt att dela med mig utav, så det blir tunt med inlägg. Det snöar utav bara helvete. Tog ut en tumstock och mätte snödjupet imorse. Då var det 88 cm!!!!!!!:-(  Är så £{$@  på snö, så det inte finns ord!

Har så ont i mina fotleder av att pulsa i all snö! Snart går väl ALLA ledband av.


Ok då, tog en jättelång promis med hundarna tidig kväll, när bokföringen var avklarad. Det var ju naturligtvis mysigt!!


Återkommer när livsgnistan återvänt.

//

Av Chrissie - 18 februari 2010 19:46

Mat i magen, hundarna mätta och hästarna nattade inne OCH det snöar:-/


Hittade ett recept på enkel vardagsmat i en tidning när jag satt och väntade hos kiropraktorn. Provade detta ikväll och fick klart godkänt. Tänkte dela med mig utav detta.


Fräs tärnad Zuccini, strimlad bacon och tärnad kycklingfilé i lite olja. Hetta upp Creme Fraiche utblandat med lite mjölk och smula ner ädelost klassisk, tills osten smält. Lägg i det frästa i såsen, salta och peppra efter smak och avsluta med att lägga i tärnat päron.

Serveras med pasta (Gnocchi).

Hur enkelt som helst, men riktigt riktigt gott och ädelosten tog inte alls överhand.

(tips: Jag hade i en liten gnutta kycklingfond också, för att få upp lite mer smak, men kan tänka mig att det funkar minst lika bra att använda sig av grillad kyckling).


//



Av Chrissie - 18 februari 2010 17:11

Äntligen varit hos kiropraktorn. Inte lite fel han hittade;-)

Men det finns hopp!!  

Jaha, och så snöar det ute....igen!! *Suckar uppgivet*

Glodde på OS i princip hela natten och klev upp tidigt. När klockan slog 8.03 hade jag klarat utav utsläpp, mockning, vovvepromenad, dusch, frukost och gjort eld i pannan. Blir garanterat en tidigare kväll ikväll (om det inte är någon spännande OSgren att titta på).


  


Lite synd att stackars Neo ska få vara den som ser "busted" ut. Snacka om jag har fått en leksaksmarodör!!! Det är INTE Neo!!:-)

Leksaken var ny i förrgår, men nu mer än d ö d!



Av Chrissie - 17 februari 2010 17:43

IDAG kan jag faktiskt skryta med att jag för första gången på mycket länge, haft en i princip HELLEDIG dag!!!:-)

Hundarna har fått sitt i form utav behovsgörning, bus och promisar.......mat också förstås;-) H kom hit och vi tog en lång ridtur runt "hela skiten", som det så fint kallas;-) Rätt mycket väg, så hästarna inte behövde pulsa i alltför mycket djupsnö. T reagerar fortfarande en del på bilar, men idag kändes det riktigt bra emot slutet, då vi red på cykelbana bredvid stora riksvägen och hon inte "orkade" bry sig längre:-))) SKITKUL!!

- H - du får sluta jobba så mycket vi har tid att rida mer;-)!!!!


Hästarna har inte varit inne, på jag vet inte när. Så nu är de intagna och de såg riktigt nöjda ut BÅDA två! Hoppas de sussar skönt inatt!!! Kors i taket, men har fått tummen ur och kastat in schabrak, vojlockar och fleecetäcken i tvättmaskinen! Mer illaluktande täcken har man nog fått leta efter:-P. Har dock inte velat använda tvättmaskinen i pannrummet då det varit så otroligt kallt, av olika anledningar.


Nu ska kvällen ägnas åt OS och nagelbyggeri och ett varmt låååångt bad. Säkert med sällskap av ett litet glas rött.

Imorgon är det en ny dag och äntligen dags för ett kiropraktorbesök!:-)


//

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards