Drómi, Tritla, Jag & C:O

Alla inlägg under december 2009

Av Chrissie - 27 december 2009 21:14

Hundpromenad, ridning och hundpromenad, är ungefär det enda som stått på schemat idag. Kallt som tusan har det varit. Red i -14,5 C. Frös inte direkt om kroppen, men fingrar och tår var riktigt utsatta!! Annars så var det en lika rolig ridtur med H som alltid! Vi passerade en ganska hög snödriva, hade väl inte direkt räknat med att hästarna skulle flyga över, men det gjorde de - med glädje:-) De var jättepigga, men inte trillade vi av inte!!:-)

Däremot undrar jag vad Tritla tycker om mig egentligen. Hon går ALLTID under alla träd, så man får ducka för grenar...och framförallt snöbeklädda sådana. Inte kul när snön hamnar innanför kläderna. Dessutom ska hon ALLTID gå så nära träden, så att mina ben fastnar på andra sidan. Hmm....Have I done something wrong??;-P

När vi kom hem ifrån ridningen och de skulle få kraftfoder i hagen, så hade sambon kommit tillbaka med 4 andra skoteråkare som upptog hela vår uppfart. Lilla fröken Svart...Vad gör hon då? Skotrar är ju SÅÅÅÅ läskiga, så varför passera dem, när man  kan ta en genväg..i n t e över gärsgården...utan i g e n o m den. Knak och brak! Som tur är; halvruttet trä, så det brakade tämligen lätt och hon är oskadd:-)

Säger bara: " Min älskade PMS-kärring" :-)

Bestämde mig alldeles nyss för att ta in dem inatt, då de där vädermänniskorna påstår att det ska komma ytterligare någon dm snö inatt.





Av Chrissie - 27 december 2009 08:48

Fascinerande hur det kan gå från bara någon enstaka minusgrad och snöstorm, till stjärnklar himmel och - 16 grader på bara en dag.

Hoppas att temperaturen stiger lite grann, för idag ska det bli rida av!! 3 dagar utan ridning är alldeles för länge:-) Hästarna lär vara hur pigga som helst! Tur att det är djupa snödrivor, så landar  man mjukt, ifall de skulle få för sig att ha så roligt!:-P


Misstänker starkt att det blir skoteråkning av för sambon. Nu har han ju längtat ett helt år....Tänk om man bara fick rida när det var snö och kallt och aldrig annars. Hemska tanke!


Höjdpunkten för Bangsi är, mornarna när matte kliver upp. Då är han snabbare än blixten och hoppar upp i sängen och gottar in sig i täcket bredvid husse.

Neo ligger utsträckt i soffan som en riktigt avslappnad Puma, eller nåt:-) Neo är lika snabb som Bangsi på sängen...fast då när både husse och matte klivit upp och inte hunnit bädda.


Är det fler än jag som upptäckt att SVT1 ofta visar väldigt bra filmer tidiga helgdagsmornar? Imorse en bra dramafilm "The beautiful country".



Brekkie time innan ridning!!


//



Av Chrissie - 26 december 2009 14:17

Snö är verkligen som innehållet i en Heinz ketchupflaska.


Var ut på Folkets Hus igår med lite vänner. Var väl inte alltför imponerad....Roligast var fortfarande medans vi var hemma och hade dansmattaturnering:-)


Började snöa igår på eftermiddagen. Snöade när vi gick ut, snöade när vi kom hem, snöade imorse när jag vaknade, snöar fortfarande. Hästarna fick komma in tidigt igår och ut sent imorse. Gissa om de busade vid utsläppet!!:-) Härligt att bara stå och titta på dem! Imorgon blir det ridning - bara hoppas det har slutat snöa tills dess.


Här är två till som älskar snön:



  

Jobbigt med alla "kloffar" som fastnar under tassarna.


  

Nästan så man "drunknar" i allt det vita.


När vi skottat färdigt, när det nu kan tänkas bli (kommer ju bara nytt hela tiden), så ska vi äta pizza och titta på film!

//



Av Chrissie - 25 december 2009 13:01

Det blir ju sällan som man tänkt sig.....

Han nog inte mer än komma innanför dörren hos sambons föräldrar, när lillskiten BOKSTAVLIGT talat, fick rännskita och fick ta sig ett bad när magen var tömd. När han väl var sanerad....Ja, då var det dags för gammelgubben. Samma visa där!

*Suck*

Så bra gick det, då Bangsi hade ätit upp Neo´s mat dagen innan och vice versa. Så killarnas Julafton slutade i inga presenter och fastande.


Annars var julen mycket trevlig och massor med god mat. Som vanligt så äter man ju för mycket!!!!


Nu har vi kommit hem och ska ta det lite lugnt och softa. Till kvällen kommer vänner hit på middag och senare utgång!



Av Chrissie - 23 december 2009 21:19

Fnissar lite, men undrar om hela Sverige sitter och spelar Bingolotto ikväll??? Vem man än har provat ringa till, så har de liksom inte tid.

Själv så tänker jag spara en hobby som sådan tills jag bli pensionär....vilket jag ändå aldrig kommer att bli:-P


99 saker klara...One to go, men det tar jag imorgon!!

*Gäsp*  




Av Chrissie - 23 december 2009 19:42

Borde väl egentligen vänta med ett inlägg en liten stund till, men nu är faktiskt 97 saker på min to-do lista avklarade!!:-) Bygga naglar, ringa en vän och dammsuga, sen jäklar är jag klar och redo att invänta Julafton.


Hann med ridning idag och Drómi var h e l t tossig. Som en Åsa´s Frakkur tror jag närmare bestämt. Fick lägga honom på volt och där fick han galoppera runt, runt ända tills han inte orkade längre. Snacka om ett energiknippe. Tritla har hittat tillbaka till tölten och traven känns riktigt bra nu. Galoppen orkar hon hålla också. Snart har hon en rumpa som Drómi!! Till och med hovis noterade hennes "svällda" rumpa:-) Gött!! Klättring ÄR nyttigt!:-)


Bangsi fick en julklapp idag också, på Posten. Han blev så glad, så glad!!  Och jag fick present också!!!! Tack M (eller snarare F & S)...alldeles på tok för mycket och inte alls nödvändigt. Hjälper så gärna till när jag kan!:-)


Och stort tack för brev också!! You know who you are!!!

Ett 56 sidor långt brev!!!!!!!!!!!!! I´m in heaven! Nu jäklar ska det skrivas så pappret brinner och pennan ryker! :-)



Hahaha, känns som inlägget blir ett enda långt "Oscars-tal"  där man tackar alla, men nu är ju det här min blogg och då gör jag som jag vill!:-)



Nu önskar jag alla som tittar in här, en riktigt


GOD JUL!!!




Av Chrissie - 23 december 2009 08:20

Tänk vad lite god sömn kan göra!

Klev upp i ottan och har säkert slutfört åtminstone 25 saker på listan:-) Känns riktigt bra faktiskt! Kanske man till och med hinner med att pusta och klä julgranen idag också??!!  

Ska nog fortsätta med frukost och vänta på att solen ska gå upp. Nåja, sol och sol. Lär väl knappast få se någon sol, men det kan åtminstone få bli lite ljusare ute än vad det är nu.

Idag fryser ialla fall inte snoret när man sticker näsan utanför dörren!!:-)

//

Av Chrissie - 22 december 2009 22:46

Har typ 100 saker att göra på to-do listan imorgon. Nädå, ingen julhysteri, skulle vara precis lika mycket även om det inte var Julafton dagen efter. Ska försöka börja med ridning, så att man blir lite på bra humör till de andra 99 sakerna som skall uträttas, samt att hovslagaren kommer på eftermiddagen.


Just nu är jag mest trött faktiskt och ska alldeles snart pallra mig till sängen. Lär väl få springa och kissa hela natten (jag och Bangsi liksom ), då jag druckit säkert 2 liter Rooibosthé ikväll. Gott!!


"Det kan aldrig bli senare än Midnatt"

/Okänd

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards