Drómi, Tritla, Jag & C:O

Alla inlägg under oktober 2009

Av Chrissie - 12 oktober 2009 17:29

Sådär, nu är skogarna fulla av hagelbössbeprydda karlar. Hästarna får lite välförtjänt riktig semester några dagar, eftersom jag också ska iväg för lite föreläsning och arbete.

Tycker det varit riktigt höstruggigt ute idag. Känns som jag skulle åka på ännu en förkylning!!*Suck*


Har ialla fall varit ute och vallat vovvar:


  


  

Lille skrutt fick en morot att "leka" med idag. Det var nog riktigt roande, för den där moroten har farit runt i hela huset. han tar den i munnen och kastar iväg den, för att sen ha noll koll på, åt vilket håll den for.

Tokvovve!


Vad kan vara bättre än att bjuda sin sambo på älggryta en dag som idag?:-)

Hoppas "Hälge" klarat sig;-)


//




Av Chrissie - 11 oktober 2009 18:27

I förmiddags fick jag se de första snöflingorna. De var inte så många och övergick relativt snabbt i regn.

 Men ändå!Skrikandes

Har styckat lamm idag, på beskostnad av ajaj i fingrar och fingertoppar.

 L: Jag vet.....glömde ju handskarna:-(

Men nu har vi ett stort och fint lamm i frysen...Gott!!


Hann precis plocka in hästarna innan ösregnet började nyss. Det är verkligen inget varmt regn som faller och så länge hästarna kommer springandes när jag ropar,

 så v e t jag att de vill in:-) Praktiskt!



Nu är brasan tänd och det blir söndagsmys!

//


Ps! Ok, jag har en otroligt duktig valp, som fattar principen att man gör sina behov utomhus....MEN??!!

      Hur gör man nu för att valpen ska fatta att man INTE bara behöver rasta på tomten, utan att man faktiskt

       kan göra det ute på en promenad också??!!! Tungan ute

       Träning, träning!! Pust!:-) Goa vovvarna!

Av Chrissie - 10 oktober 2009 22:47

Vanligtvis kan ju en lördag starta klar, för att närmare kvällen bli dimmig;-), men här var minsann dimman tjock som grädde imorse. För att inte tala om hur kallt det var!

Väntade tills den hade lättat och begav mig sedan ut på två riktigt suveräna ridsvängar. Red Drómi i tempoväxlingar tölt!!!!!!!! Han som inte har några olika tempon!;-) Gissa om ryttare kom hem med stort leende på läpparna?!

Tyvärr tror jag att jag (miss)lyckats och fått Tritla lite travtaktig....Men på hemvägen, efter en riktigt ösig tur i skogen, så lyckades jag (eller snarare Tritla) att vara taktren igen:-) Allt i vinteroverall! Sköööönt!


Förutom detta, lyckades jag kliva i hundbajs inatt....Mindre kul! Och sen har vi varit iväg och firat lite gott folk som fyllt ett år äldre.


Kvällen spenderades med Tacos och filmen "Män som hatar kvinnor".

Nu ska vi försöka få vovvarna att lugna ner sig efter en stunds rejält busande, innan sänggående.


Just ja, tog Bangsi på en promenad idag, utan husse och Neo. Han var jätteduktig!! Helt plötsligt när Neo inte fanns i närheten så fick han hörseln tillbaka!!!;-) Ett mirakel!!

(Well, well, hörseln försvann ju naturligtvis när vi kom hem igen).


//Night night!

Av Chrissie - 9 oktober 2009 11:25

En egen rapport ifrån Bangsi:

 

Titta så duktigt jag hjälper matte i stallet! Det här börjar ju nästan bli skoj:-)

  

När vi kom in åkte den där jäkla borsten fram.Varför då? Jag tycker att jag är fin!!:-)

 

 

  

Sen höll matte på att tjata om att vi skulle "sitta". Det är väl inget svårt heller. Bara väldigt långtråkigt. Har inte alls någon lust att sitta still. Men, men, vad gör man inte för den goda sakens skull. Brukar ju trilla ner någon liten godbit varje gång jag slår ner rumpan. Måste ju betyda något bra, eller?

 


 



Av Chrissie - 9 oktober 2009 08:17

Så var det fredag igen. Har hört en liten fågel viska i mitt öra att vi kanske ska få se de första snöflingorna på söndag. Hualigen!! Undrar ju fortfarande var sommaren tog vägen?!


Spenderade gårdagseftermiddagen med att skruva isolatorer - måste ju sätta ännu en tråd rejält högre inför vintern. Annars har jag garanterat en svart liten dam som tycker gräset är grönare på andra sidanTungan ute. Denna gång var jag smart, och valde tråd istället för band. Kanske, kanske, jag slipper att gå och skaka tråd då, vareviga gång en snöflinga faller?


Fick lära mig någonting nytt på nyheterna imorse: Man kan inte ha två olika virus i kroppen samtidigt, så att alla har varit förkylda har tydligen "räddat" oss från H1N1utbrott...Hmm, okej då, även om jag inte tycker en förkylning och två halsflussar varit det roligaste heller.


Neo har gått och lagt sig i den obäddade sängen, och lillskrutten ligger här i soffan, mätt och belåten med mig. Så en liten slöstund till tänker jag unna mig, innan det är dags att ta tag i dagen.

//

Av Chrissie - 8 oktober 2009 19:47

Så härligt väder idag! Sällan man säger att det är p e r f e k t ridväder, men idag var det faktiskt det!

Tog en lång och skön tur på Tritla, allting var hur underbart som helst och vi red runt i skogen, på nya marker.....när Tritla helt plötsligt tvärstannar, blir hur spänd som helst och börjar vibrera. Matte tittar sig lite "panikartat" omkring och får då se en BJÖRNRUMPA i ett träd lite längre fram. Tar en extra titt, bara för att vara säker på vad det är jag ser. Då hör jag en bit längre bort, hur grenar bryts utav...Tänker 100 tankar, men mest att..." shit, unge i trädet, mamma på krigstig"

Vänder om och rider e x a k t samma väg hemåt.. Börjar lite lugnt för att sen öka tempot. Kan säga att Tritla inte alls hade något emot detta:-) När vi kom på på kända marker och närmare bebyggelsen igen, var hon sig självt och vi hade ett lika skönt avslut på ridturen, som i början.....Enda skillnaden var att matte hade puls på 300;-)


Ok, hittat en fördel med vinter, kallt och snö: Björnarna soverSkrattande

Av Chrissie - 8 oktober 2009 17:30

Hur uppfödare, kullsyskons ägare och voffarnas pappa´s matte lyckas få till så många fina och vackra vovvebilder??!!

Knäpper säkert 50 bilder om dagen och på de flesta är hundarna long gone innan slutaren fullbordat sitt uppdrag. Och är de inte utom synhåll, så är de framme och snusar på linsen, vilket inte heller blir något bra.

Nåja, en sak har man ju insett ialla fall; fotograf blir man aldrig!:-)

  

Bus på hög nivå! De älskar att springa runt vår "köksö". Tittar man jättenoga kan man se Bangsi till höger på bilden, precis runt hörnet av det vita skåpet. De springer på varsin sida, och när de ser varandra tittar de några sekunder på varandra chockartat för att sedan rusa till andra sidan och göra precis likadant.

 

  

Ja, det är ju ungefär så här det ser ut på de flesta bilder. Ett Duracellbatteri i full fart!

 

  

Tur att man är så himla söt!!

 


Av Chrissie - 7 oktober 2009 15:57

Hade till en början beslutsångest om jag skulle jobba, rida eller städa. Fick då goda rådet att börja med ridning, vilket jag också gjorde. Blåsten trissade verkligen igång dem och det blev skojiga rundor även idag. Vill njuta av så mycket skogsridning som möjligt nu, eftersom älgjakten snart drar igång.


Sen tog jag tag i lite jobb och städning. Nu ska bara golven skuras, sen är det klart! Har lite mer jobb, som jag tar itu med ikväll i väntan på Bonde söker fru! Ska bli skoj att följa Thilde;-)


Har varit rörmokare också!!:-) Silen och tillhörande fästen hade gått sönder till hon ute i tvättstugan. Beställde en ny sådan igår som jag var iväg och hämtade och har monterat dit. Så nu läcker det inte vatten längre och jag känner mig som en stolt hemmafixare;-) Så vad har man egentligen karlar till???Tungan ute


- Jo, det ska jag tala om. Till att slå ihjäl spindlar! :-)


Fram med moppen och sen vovvepromenad;-) Får nog ha koppel på Bangsi, så han inte blåser bort!



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards